challengetesten.JPG
maatbekertjes.jpg

Expertisegebieden

Smartfood R&D beschikt over alle benodigde expertise om een R&D project van begin tot eind te begeleiden. 

 

Een greep uit onze expertisegebieden:

 

Predictive modeling

- vooraf berekenen van houdbaarheid van levensmiddelen aan de hand predictive modelling

 

Microbiologie

- versnellen en beheersen van uitgroei van bederf veroorzakende bacteriën
- valideren van recepturen door het uitvoeren van challengetesten met bederf veroorzakende 
   bacteriën (melkzuurbacteriën, gisten, schimmels, sporenvormers).

 

Chemisch - fysisch

- versnellen en beheersen van oxidatieprocessen
- versnellen en beheersen van kristallisatieprocessen (vetten, suikers)
- versnellen en beheersen van emulsievorming en voorkomen van emulsie-instabiliteit


Risicomanagement

- uitvoering van risico-inventarisatie op (nieuwe) grondstoffen, recepturen en processen
- opstellen van kwaliteitsparameters voor nieuwe producten; vaststellen van CCP’s voor producten en 
   processen
- validatie van processen