Bakkerij & zoetwaren

 

Smartfood R&D is de specialist in houdbaarheid voor de bakkerij en zoetwarenindustrie.

Dankzij onze expertise in bakkerij en zoetwaren in combinatie met houdbaarheid, maken wij niet alleen eigentijdse recepturen voor de banket- en zoetwarenindustrie, maar weten we ook alledaagse problemen te verhelpen.

 

Voorkomen van schimmelgroei in roomtruffels

Voor een opdrachtgever verbeterden we de houdbaarheid van roomtruffels, waarbij schimmelgroei in de vulling optrad. We maakten een aangepaste receptuur en adviseerden de producent bij de opschaling van de nieuwe receptuur. 
We wisten het houdbaarheidsprobleem te verhelpen zonder de smaak van het product te beïnvloeden.

 

Gebakvulling met verbeterde houdbaarheid

De houdbaarheid van gebakvullingen is meestal beperkt tot een paar dagen. Op dit moment werken we aan een gebakvulling met een houdbaarheid van 10 tot 12 dagen. 
We hebben de roomvulling tot op moleculair niveau opgesplitst. Daarna hebben we de roomvulling opnieuw opgebouwd tot een verbeterde receptuur. Vervolgens hebben we een vorm van milde conservering ingebouwd. De eerste resultaten zijn erg veelbelovend.

 

Het uitbakken van vruchtenvulling veroorzaakt door uitgroei van gisten

Onlangs hebben we een bedrijf uit de brand geholpen dat kampte met het uitbakken van de vulling uit lang houdbare stuksartikelen. 
Het uitbakken bleek te worden veroorzaakt door de aanwezigheid van gisten in de vulling. 
De bron van de gisten bleek te zitten in de tank van de suikerstroop. In dit geval was de oplossing het aanpassen van de reinigingsprocedure voor de suikertank. Een receptuuraanpassing was niet nodig.