20131209-346.jpg
20131209-238.jpg

Convenience producten

 

Kwetsbare houdbaarheid van convenience producten

Koel-verse convenience producten zoals pizza’s, salades en kant-en-klaar maaltijden zijn kwetsbare producten voor smaakveranderingen en microbiologisch bederf. Door de risico’s op achteruitgang in smaak en het ontwikkelen van microbiologisch bederf in kaart te brengen weten wij de houdbaarheid van dit soort producten met 25% of meer te verbeteren.

 

Verbetering houdbaarheid in pizza’s en groene salades

Pizza’s en salades worden vaak geassembleerd uit verschillende grondstoffen die elk op hun eigen manier kunnen bijdragen aan achteruitgang in smaak en microbiologisch bederf.
Het doorlichten van de grondstoffen en het productieproces op deze specifieke risico’s levert meestal een beperkt aantal factoren op die elk op hun eigen manier een rol spelen in de smaak en de houdbaarheid.
Door een stapsgewijze aanpak weten wij smaak en houdbaarheid van dit soort producten met 25% of meer te verbeteren.

 

Reductie e-nummers in salades

Voor verschillende opdrachtgevers werken we aan het terugbrengen van het aantal e-nummers in samengestelde salades. Tijdens deze projecten blijkt vaak dat grondstoffen voor samengestelde salades additieven bevatten die geen rol spelen in het eindproduct. 
Ook bij dit soort projecten bepalen we eerst de kritische factoren voor bederf. Vervolgens kunnen we met behulp van een van onze slimme methodes voor houdbaarheidsonderzoek bepalen welke additieven uit de grondstoffen kunnen worden gehaald.

 

Verbetering houdbaarheid gepasteuriseerde kant-en-klaar maaltijden

Voor een producent van kant en klare maaltijden brachten we de risicofactoren voor bederf in kaart. Door een betere borging van de kwaliteit van de gebruikte grondstoffen en het opsporen van twee belangrijke veroorzakers van nabesmetting tijdens het proces wisten we de houdbaarheid van deze maaltijden significant te verbeteren.