Subsidies

Subsidiekansen voor opdrachtgevers van smartfood R&D

Projecten uitgevoerd door smartfood R&D komen vaak in aanmerking voor subsidie. Er zijn landelijke regelingen, maar ook de afzonderlijke provincies kennen verschillende subsidiemogelijkheden. Boonstoppel Subsidie Advies en smartfood R&D hebben de handen ineen geslagen en bieden u complementaire dienstverlening aan. Hierbij kunt u denken aan het uitvoeren van versneld en real-time houdbaarheidsonderzoek, het berekenen van de houdbaarheid van levensmiddelen aan de hand van voorspellende microbiologie (predictive modelling) of het uitvoeren van houdbaarheidsstudies Listeria monocytogenes.

Provinciale Kennisvouchers:

Verschillende provincies in Nederland bieden Kennisvouchers aan die een deel van de kosten van de inhuur van externe expertise vergoeden. De trajecten waarvoor externe expertise ingehuurd wordt, zijn vaak van kortere duur en kleinschalig. Tevens draagt het doorlopen van zo’n traject bij aan de omzet- en/of werkgelegenheidsgroei van het bedrijf. Projecten uitgevoerd door smartfood R&D komen vaak in aanmerking voor dit soort subsidies.

Voorbeelden landelijke regelingen:

Naast provinciale Kennisvouchers zijn er ook landelijke subsidieregelingen. Deze regelingen subsidiëren langere trajecten waar meer uren en kosten in gaan zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • De WBSO-regeling. Deze is speciaal voor R&D projecten en kan bijvoorbeeld worden ingezet voor de ontwikkeling van meerdere nieuwe recepturen, de ontwikkeling van een nieuw productieproces of het uitvoeren van complexere houdbaarheidsstudies Listeria monocytogenes.
  • De MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Middels deze regeling ondersteunt en stimuleert de overheid MKB-ondernemingen bij het opzetten van innovatieve projecten. De MIT-subsidie heeft betrekking op alle stadia van innovatieprojecten binnen verschillende topsectoren, waaronder Agri & Food.

Samenwerking Boonstoppel Subsidie Advies & smartfood R&D

De afgelopen jaren is smartfood R&D erin geslaagd om in samenwerking met Boonstoppel Subsidie Advies verschillende R&D projecten (aanvullend) te financieren middels deze subsidies. Door onze krachten te bundelen willen we uiteindelijk een grotere impact creëren door innovatieve R&D projecten zowel technisch als financieel laagdrempelig te maken.

Wilt u weten wat voor u de subsidiemogelijkheden zijn?

Neem dan rechtstreeks contact op met innovatieconsultant dr. ir. R. Rohling van Boonstoppel Subsidie Advies. Hij gaat graag met u in gesprek om de subsidiemogelijkheden te verkennen. Boonstoppel Subsidie Advies ontzorgt u in deze trajecten volledig op basis van No-Cure No-Pay.

dr. ir. Roderigh Rohling

E-mail: roderigh@boonstoppel.org

Tel: + 31 (0)487 51 33 30

M: +31 (0)6 152 866 35