houdbaarheid_sauzen_en_dressings2.jpg
crackers.jpg
koelverse-salade.jpg

voorbeelden MKB projecten

 

Conserveermiddelvrije dressing

Voor een MKB-producent van sauzen en dressings ontwikkelden we een conserveermiddelvrije dressing, op basis van natuurlijke conservering, compleet met een challengetest met bacteriën.

Het resultaat van dit project was een nieuwe, conserveermiddelvrije dressing waardoor de onderneming een nieuwe klant kon bedienen.

 

Het project werd voor 70% gefinancierd met een MKB-kennisvoucher verstrekt door de provincie.

 

Verdubbeling houdbaarheidstijd crackers

Een kleine producent van crackers stelde ons een vraag over de verbetering van houdbaarheid van crackers. Samen met de ondernemer maakten wij een projectvoorstel voor het ontwikkelen van aangepaste recepturen, het uitvoeren van versneld houdbaarheidsonderzoek en het optimaliseren van het productieproces. 

 

Het resultaat van dit project was een verdubbeling van de houdbaarheid van de crackers en een verbetering van de efficiency van het productieproces.

Het project werd voor 100% gefinancierd met een kennisvoucher verstrekt door de provincie.

 

Verbetering houdbaarheid maaltijdcomponenten op basis van verse kruiden

Voor een kleine producent van maaltijdcomponenten ontwikkelden we recepturen met verse knoflook en verse kruiden. Tijdens het project gaven we ook een aantal praktische adviezen voor het efficiënter maken van het productieproces en het vergroten van de productieruns.

Het project werd voor 70% gefinancierd met een kennisvoucher verstrekt door de provincie.