Interne masterclasses houdbaarheidsonderzoek van levensmiddelen

Interne masterclasses houdbaarheidsonderzoek van levensmiddelen

Interne masterclasses houdbaarheidsonderzoek van levensmiddelen

31 oktober 2024

Afgelopen maanden is het ogenschijnlijk rustig geweest bij smartfood R&D, maar we zijn druk bezig geweest met het intern opleiden van nieuwe medewerkers en het doorlopend verbeteren van onze interne processen.

In het voorjaar bleek uit de evaluatiegesprekken met medewerkers dat er in het team behoefte is om meer inhoudelijke kennis te hebben over de relevantie van bepaalde analyses voor een houdbaarheidsonderzoek en wat de impact van de  uitslagen is op de conclusies van een onderzoek. We hebben graag gehoor gegeven aan deze vraag door meerdere interne masterclasses te organiseren. 

Zo heeft Minke een reeks inhoudelijke masterclasses opgezet om wekelijks met de analisten dieper te duiken in de achtergrond, de opzet en het hoe en waarom van een challenge test Listeria monocytogenes. Dit zorgt ervoor dat ons team van analisten niet alleen weet wat ze moeten doen, maar ook waarom ze het doen en wat de betekenis van verschillende handelingen is in het grotere geheel.

In augustus heeft Frank ons meegenomen in een boeiende masterclass over het belang van fysisch-chemische analyses bij houdbaarheidsonderzoeken van levensmiddelen. Tijdens deze (letterlijk) zeer verhelderende interactieve presentatie heeft Frank zijn licht laten schijnen op de wonderlijke en veelal onderbelichte wereld van micro-organismen.

Tot slot heeft Paula tijdens een leerzame sessie de basisprincipes van het 5S model voor laboratoria geïntroduceerd bij smartfood R&D. Het 5S model voor laboratoria is een visuele management tool die als onderdeel van LEAN bijdraagt aan een gestructureerde en efficiënte werkomgeving. 

Samen werken aan actieve interne kennisdeling zien wij als een belangrijke manier om invulling te geven aan onze groeistrategie. Zo stimuleren we als Team smartfood R&D samen de duurzame ontwikkeling van ons bedrijf.