Bij het borgen van microbiologische risico’s in productieprocessen draait het wederom om de details: precies weten, precies meten, het op de juiste plek en met de juiste middelen ingrijpen om een microbiologisch risico weg te nemen.
In aanvulling op onze hoogwaardige specialistische berekeningen, beschikken we via onze in-house stammencollectie over een uitgebreide collectie pathogene en niet-pathogene micro-organismen die we kunnen inzetten in verschillende challenge testen.
Bij een producent van lang houdbare producten hebben we een significante besparing op de energiekosten weten te realiseren, door eerst de effectiviteit van het pasteurisatieproces te berekenen. Vervolgens hebben we een challenge test op maat ingezet met een micro-organisme dat specifiek is voor deze product-procescombinatie. Aan de hand van de challenge test konden we bewijzen dat onze berekeningen klopten: het pasteurisatieproces kon met 25% worden ingekort.
Bij het vertalen van onze kennis naar praktische adviezen laten wij ons graag inspireren door een citaat dat toegeschreven wordt aan Goethe:
"Knowing is not enough; we must apply".
Voor het on-site valideren van verhittingsprocessen gebruiken we onschadelijke vervangers voor pathogene bacteriën als Salmonella ssp en Listeria monocytogenes.
Deze surrogaatbacteriën hebben exact dezelfde eigenschappen als de pathogene bacteriën, maar zijn volkomen onschadelijk.
De door ons gehanteerde standaarden bij het valideren van verhittingsprocessen met surrogaten voor pathogene micro-organismen voldoen aan alle nationaal en internationaal geaccepteerde standaarden.
Microbiologisch, fysisch-chemisch en sensorisch houdbaarheidsonderzoek tot wel een factor 10 versneld.
Voorspellende microbiologie is de eerste stap in de onderbouwing van de houdbaarheid van uw product.
Challenge testen met pathogenen en niet-pathogene micro-organismen voor elk gewenst product en proces.
In-house uitgevoerde precisie microbiologie exact op maat voor elk industrieel productieproces.
Validatie van processen voor het effectief beheersen van microbiologische risico's.
Ondersteuning bij het ontwikkelen, implementeren en opschalen van recepturen.