smartnieuws

 

Deze maand ondersteunen we een producent van chocoladeproducten bij het in kaart brengen van kritische procesparameters voor het produceren van chocolade. Door onze manier van werken scheppen wij

 

meer

 

Op basis van literatuur onderbouwen we op dit moment het voorkomen van uitgroei van Listeria monocytogenes in koelverse producten, waaronder salades. Ondanks dat deze producten niet voldoen aan de

 

meer

 

Afgelopen week werd onze hulp ingeroepen door een productent van suikerwerk: een nieuw te introduceren product vertoonde ernstige smaakafwijkingen.  Op basis van proces en receptuur hebben

 

meer

 

Deze maand werken we aan de validatie van een processing lijn voor noten. Omdat het ondenkbaar is een bestaand proces te valideren aan de hand van geactiveerde salmonella cellen, maken

 

meer

 

Vandaag hebben wij een producent met een acuut houdbaarheidsprolbeem binnen 24 uur voorzien van een nieuwe receptuur. Op basis van predictive modeling  hebben we de oude receptuur doorgerekend

 

meer

 

Afgelopen week hebben we een producent van raw food energy bars uit de problemen geholpen: de energy bars lieten na 6 weken schimmelvorming zien.  Op basis van een aantal metingen en

 

meer

 

Op dit moment werken we onder andere aan de validatie van conserveermiddelvrije, gepasteuriseerde soepen. Voedselveiligheidsaspecten worden door ons geborgd, microbiologische en sensorische eigenschappen

 

meer

 

Voor meerdere opdrachtgevers hebben we gewerkt aan conserveermiddelvije gepasteuriseerde sauzen, met een milde pH. Deze producten worden sinds geruime tijd wereldwijd op de markt gebracht in verschilende

 

meer

 

Voor verschillende opdrachtgevers voeren we versneld en real time houdbaarheidsonderzoek uit op basis van sensorische beoordeling. Deze houdbaarheidsonderzoeken zijn bij uitstek geschikt voor producten

 

meer

 

meer

 

Voor een opdrachtgever hebben we een slimme oplossing uitgewerkt waarbij een dressing die geïnjecteerd wordt in verse roomkaas een bijdrage levert aan de microbiologische houdbaarheid van het

 

meer

 

Uitgroei van Listeria is een bekend risico voor koelverse ready tot eat gekookte pasta. Voor dit type producten hebben we een oplossing uitgewerkt waarbij uitgroei van Listeria monocytogenes is uitgesloten,

 

meer

 

Voor een aantal opdrachtgevers werken we aan clean label vruchtenvullingen waaraan geen extra suiker wordt toegevoegd. Door optimaal gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen van de vruchten

 

meer

 

Op dit moment valideren we het pascalisatieproces van een nieuw productconcept. Speciaal voor dit type producten hebben we een challengetest ontwikkeld om het HPP proces te valideren. Waarschijnlijk

 

meer

 

Voor een start-up in de levensmiddelenindustrie werken we aan een zoet broodbeleg op basis van kokos. Met hulp van onze predictive modeling rekenmodellen maken we vooraf een betrouwbare inschatting

 

meer

 

Deze week zijn de eerste monsters verscheept van een door smartfood R&D ontwikkeld productconcept, bestemd voor landen in Zuid-Amerika. Door smartfood R&D ontwikkelde producten zijn inmiddels

 

meer

 

Deze week valideren we een nieuw productconcept bestemd voor de Europese markt. Vooraf hebben we de te verwachten microbiologische houdbaarheid berekend aan de hand van onze predictive modelling rekenmodellen.

 

meer

 

Voor een van onze opdrachtgevers werken we aan een innovatief concept voor het maken van vegatarische maaltijdcomponenten die gebruikt kunnen worden als vervanger voor vlees. Dit concept wordt inmiddels

 

meer

 

Deze maand werken we aan een prachtig assortiment low calorie sauzen en dressings. De producten zijn bijna niet te onderscheiden van reguliere producten. Voor de berekening van de houdbaarheid gebruiken

 

meer

 

Deze maand introduceert smartfood R&D een aantal nieuwe challengetesten:   - challengetest voor conserveermiddelvrije dranken - challengetest voor koelverse conserveermiddelvrije

 

meer

 

Met ingang van 1 februari 2016 verwelkomen we een nieuwe medewerkster; ze gaat assisteren bij het uitvoeren van diverse laboratoriumwerkzaamheden en het uitvoeren van houdbaarheidsonderzoeken. 

 

meer

 

Smartfood R&D groeit als kool. Om deze groei te kunnen faciliteren investeren we in extra bedrijfsruimte. Vandaag worden extra koelingen en een nieuwe vriezer geïnstalleerd. Ook wordt vandaag

 

meer

 

Via onze opdrachtgevers zijn smartfood R&D recepturen op de markt in West-Europa, Scandinavië, de landen rond de Middellandse Zee, het Midden-Oosten, China en de VS. Als met al zijn smartfood

 

meer

 

In 2015 werden per week gemiddeld 3 recepturen goedgekeurd voor implementatie en introductie. Al deze recepturen werden door ons vooraf doorgerekend op microbiologische stabiliteit. Waar nodig werden

 

meer

 

Op dit moment werken we aan conserveermiddelvrije vruchtenvullingen die gebruikt worden als toevoeging aan yoghurt. De vullingen zijn gebaseerd op het gebruik van regionale fruitsoorten. Bij dit project

 

meer

 

Voor een opdrachtgever werken we aan conserveermiddelvrije, koelverse dressings. Uniek aan deze dressings is de versbeleving van deze dressings: ze smaken alsof ze door een consument vers gemaakt

 

meer

 

Vorige week kregen we op vrijdagmiddag een telefoontje van een bedrijf: er waren acute houdbaarheidsproblemen. We hebben deze opdrachtgever dezelfde dag nog geholpen: door de receptuur door te rekenen

 

meer

 

Voor een nieuwe speler in de retailmarkt werkt smartfood R&D aan een zoet broodbeleg. De grote uitdaging is om een innovatief product te maken met een relatief eenvoudig proces. Belangrijk

 

meer

 

Op dit moment werken we aan een assortiment conserveermiddelvrije dressings. De recepturen worden gevalideerd aan de hand van speciaal voor dit type producten ontwikkelde challengetesten. De producten

 

meer

 

Voor een van onze opdrachtgevers werken we aan het conserveermiddelvrij maken van een assortimen gepasteuriseerde sauzen. Ondanks de aangepaste conservering worden deze producten beoordeeld als niet

 

meer

 

Voor een opdrachtgever werken we aan een assortiment low calorie producten voor de internationale markt. De producten zijn vrij van vet en suiker, maar hebben een optimale smaakbeleving

 

meer

 

Voor een opdrachtgever werken we aan het oplossen van schimmelproblemen in een bakkerijproduct. Op basis van berekening hebben we de receptuur aangepast en bestand gemaakt tegen uitgroei van schimmels

 

meer

 

Raw food producten worden gemaakt van grondstoffen die geen enkele bewerking hebben ondergaan. Voedselveiligheid, microbiële houdbaarheid en sensorische eigenschappen zijn belangrijke aandachtspunten

 

meer

 

Voor een aantal opdrachtgevers werken we aan THT verlening van conserveermiddelvrije salades. Met hulp van onze slimme rekenmodellen ontwikkelen we recepturen met een mild smaakprofiel en een goede

 

meer

 

Voor een producent van koekrepen ontwikkelden we een aangepaste receptuur met een aanmerkelijk betere bescherming tegen uitgroei van schimmels. Op basis van berekening maakten we een aantal alternatieve

 

meer

 

Voor een aantal opdrachtgevers werken we aan koelverse, conserveermiddelvrije dressings met een houdbaarheid van 6 - 12 maanden na productie. Bij een deel van deze producten verwerken we verse tuinkruiden,

 

meer

 

Voor een opdrachtgever in Zuid-Amerika ontwikkelen we een aantal recepturen voor typische broodproducten uit deze regio. De eindproducten worden in een ambient omgeving bewaard. De beoogde houdbaarheid

 

meer

 

Voor een opdrachtgever werken we aan de verbetering van de vries- en bakstabiliteit van een ragoutvulling. Gebruik makend van onze kennis van hydrocolloïden (zetmelen, eiwitten, verdikkingsmiddelen)

 

meer

 

Op dit moment werken we aan conserveermiddelvrije, gepasteuriseerde sauzen. Vooraf berekenen we de te verwachten houdbaarheid aan de hand van speciaal voor dit doel ontwikkelde rekenmodellen. De uiteindelijke

 

meer

 

Op dit moment werken we aan THT-verlenging van conserveermiddelvrije, koelverse salades.  Met hulp van onze rekenmodellen ontwikkelen we sauzen met een mild smaakprofiel (niet te zuur; niet

 

meer

 

Voor een opdrachtgever voeren we een THT bepaling uit op koelverse, verse frites. Belangrijk onderdeel van dit THT onderzoek is een sensorische beoordeling van het eindproduct gebakken frites. Op

 

meer

 

Op dit moment ondersteunen we een opdrachtgever bij het oplossen van kristallisatieproblemen bij een nieuw chocoladeproduct. Door de afwijkende samenstelling van dit product ontstaat bij de gebruikelijke

 

meer

 

Voor het valideren van conserveermiddelvrije recepturen werken we op dit moment aan een all-in-one challengetest voor conserveermiddelvrije producten. Voor deze test selecteren we een combinatie van

 

meer

 

Op dit moment werken we aan recepturen voor gepasteuriseerde sauzen met een milde pH. Met hulp van onze rekenmodellen en onze ervaring met het opschalen en valideren van dit type

 

meer

 

Grondstoffen voor raw foods en superfoods worden vaak niet behandeld voordat ze verwerkt worden tot eindproducten. Dit betekent dat er bepaalde, specifieke voedselveiligheidsrisico's kleven aan

 

meer

 

Voor een aantal opdrachtgevers voeren we THT onderzoek uit om de uiteindelijke houdbaarheid van deze producten vast te stellen. Voorafgaand aan het THT onderzoek worden de recepturen eerst doorgerekend

 

meer

 

Smartfood R&D werkt aan een zoet broodbeleg. Smeerbaarheid, het voorkomen van nakristallisatie en microbiologische houdbaarheid zijn belangrijke condities voor succesvolle implementatie van dit

 

meer

 

Op dit moment werkt Smarfood R&D aan conserveermiddelvrije dressings voor de Duitse markt. Voor deze producten hebben we een smaakprofiel ontwikkeld specifiek voor dit marktsegment. Met hulp van

 

meer

 

Op dit monent werken we aan een challengetest voor gepasteuriseerde producten. Voor deze test selecteren wij een aantal relevante bacteriën die kunnen uitgroeien in gepasteuriseerde producten

 

meer

 

Voor een samenwerkingsverband van fruittelers werken we aan hoogwaardige eindproducten die worden gemaakt van restfruit. Transparantie in de keten, gegarandeerde regionale herkomst, het ontwikkelen

 

meer

 

Voor een nieuw te ontwikkelen concept werken we aan een innovatief limonadeconcentraat op basis van vers fruit. Door toepassing van een aantal slimme technieken hoeft er aan dit conserveermiddelvrije

 

meer

 

Op dit moment werken we aan conserveermiddelvrije dressings voor de Franse retail. Voor dit project hebben we een smaakprofiel ontwikkeld dat specifiek is voor de Franse retail. Bij dit project

 

meer

 

Eén van onze opdrachtgevers had te maken met kristallisatieproblemen in snoepgoed. Op basis van berekening maakten we een aantal alternatieve recepturen om dit probleem op te lossen. Vervolgens

 

meer