nieuws

smartfood R&D - nieuws

Nieuwe werknemer smartfood R&D

Nieuwe werknemer smartfood R&D

Afgelopen week is Lonneke Meekes-Hensen bij ons gestart als eerste analist microbiologie en fysisch-chemische analyses. Lonneke gaat zich onder andere richten op het analyseren van microbiologisch- ...

Belangrijke aanpassing temperatuurprofiel export t.b.v. houdbaarheidsstudies Listeria monocytogenes

Belangrijke aanpassing temperatuurprofiel export t.b.v. houdbaarheidsstudies Listeria monocytogenes

In februari 2019 is een aanpassing van de guideline voor het uitvoeren van challengetesten Listeria monocytogenes goedgekeurd door de Europese werkgroep laboratoria. In de gewijzigde versie is het ...

smartfood R&D komt op tv!

smartfood R&D komt op tv!

In mei worden er bij smartfood R&D opnames gemaakt voor een item voor een bekend informatief tv-programma. In dit item krijgt u een exclusief kijkje in de keuken van ons ...

Nieuwe Medewerker smartfood R&D

Nieuwe Medewerker smartfood R&D

Deze maand verwelkomen we Tessa Arissen als eerste laborant fysisch-chemisch en microbiologie. Tessa gaat zich onder andere richten op het uitvoeren van specialistische fysisch-chemische analyses, ...

Ready to use bakkerijwaren

Ready to use bakkerijwaren

Ready to use bakkerijwaren (kant en klaar cakebeslag, kant en klare koekjes) zijn een aparte risicocategorie. Omdat niet kan worden uitgesloten dat er van deze producten gesnoept wordt voordat de ...

Non-food projecten: vaststellen houdbaarheidsrisico’s nieuwe grondstof

Non-food projecten: vaststellen houdbaarheidsrisico’s nieuwe grondstof

Deze maand werken we aan het risicoprofiel bederfflora van een nieuwe grondstof met toepassingen in food en non-food. Door het product op verschillende manieren te incuberen en de hoofdflora aan ...

Non-food projecten: hobbyproduct

Non-food projecten: hobbyproduct

We bouwen meer en meer expertise op in non-food producten zoals diervoeding, farmaceutische producten en hobbyproducten. Afgelopen maand hebben we een bedrijf ondersteund bij het vaststellen van de ...

Dossier recallverzekering

Dossier recallverzekering

Afgelopen maand hebben we gewerkt aan een verzekeringsdossier voor bakkerijwaren. Op basis van identificatie van bederfflora hebben we een risico-inventarisatie productveiligheid gemaakt. Dit dossier ...

Onderbouwing groeipotentie Listeria monocytogenes in roomboter

Onderbouwing groeipotentie Listeria monocytogenes in roomboter

Afgelopen maand hebben we een onderbouwing uitgroei Listeria monocytogenes voor roomboter uitgewerkt. Op basis van literatuur, fysisch-chemische analyses en predictive modelling konden we uitgroei ...

Fysisch-chemische bepalingen voor onderbouwing groeipotentie Listeria monocytogenes.

Fysisch-chemische bepalingen voor onderbouwing groeipotentie Listeria monocytogenes.

We zijn bezig met het opbouwen van een stevig track-record in het onderbouwen van de groeipotentie Listeria monocytogenes in gekoelde producten. We leveren de onderbouwing compleet met rapportage ...

Predictive modelling pasteurisatie- en sterilisatieprocessen

Predictive modelling pasteurisatie- en sterilisatieprocessen

Afgelopen maand hebben we onder andere pasteurisatieprocessen doorgerekend op afdoding van pathogenen en inactivatie van bederfflora. Op basis van onze berekeningen konden opdrachtgevers receptuur ...

Onderbouwing houdbaarheid dranken

Onderbouwing houdbaarheid dranken

Op dit moment werken we aan de onderbouwing van houdbaarheid van verschillende dranken. Door combinatie van predictive modelling en challengetesting te combineren kunnen we met nagenoeg 100% zekerheid ...

Challengetesten Listeria monocytogenes conform infoblad 85 NVWA

Challengetesten Listeria monocytogenes conform infoblad 85 NVWA

Voor meerdere opdrachtgevers voeren we challengetesten Listeria monocyotogenes uit conform infoblad 85 op de meest uiteenlopende producten. ...

Onderbouwing groeipotentie Listeria monocytogenes in salades

Onderbouwing groeipotentie Listeria monocytogenes in salades

Voor meerdere opdrachtgevers werken we aan de onderbouwing groeipotentie Listeria monocytogenes in mayonaise-based salades, vissalades en salades gebaseerd op zuivelproducten. De onderbouwingen ...

Nieuwe medewerker smartfood R&D

Nieuwe medewerker smartfood R&D

Deze maand verwelkomen we Arjen Wagendorp als Research specialist microbiologie. Arjen is als oud-medewerker van NIZO food research in Ede onder andere gespecialiseerd in industriële microbiologie, ...

Onderbouwing groeipotentie Listeria monocytogenes in kaasproducten

Onderbouwing groeipotentie Listeria monocytogenes in kaasproducten

Deze maand hebben we onder andere een onderbouwing Listeria monocytogenes in kaasproducten uitgewerkt conform NVWA infoblad 85. ...

Nieuwe medewerker smartfood R&D

Nieuwe medewerker smartfood R&D

Deze maand verwelkomen we Fedde Kingma als nieuwe medewerker van smartfood R&D. Fedde heeft zijn sporen als R&D analist ruimschoots verdiend bij NIZO food research in Ede. Fedde heeft veel ...

Risico-inventarisatie microbiologie

Risico-inventarisatie microbiologie

Vandaag werken we onder andere aan een risico-inventarisatie microbiologie voor een grote speler op de internationale markt, waarbij we microbiologische voedselveiligheidsrisico’s en het risico ...

smartfood R&D investeert in mensen, apparatuur en faciliteiten

smartfood R&D investeert in mensen, apparatuur en faciliteiten

We gaan 2017 eindigen waar we het jaar mee begonnen zijn: we gaan investeren in mensen, apparatuur en faciliteiten In het afgelopen kwartaal hebben we al volop geinvesteerd in nieuwe analyseapparatuur. ...

Steeds meer R&D-advies op strategisch niveau

Steeds meer R&D-advies op strategisch niveau

Deze maand zijn we volop bezig met het uitwerken van onze plannen voor de komende jaren. We willen graag op een verantwoorde manier verder groeien. Om deze strategie vorm te geven, ...

Voorkomen uitgroei Listeria in gerookte vis

Voorkomen uitgroei Listeria in gerookte vis

Deze maand werken we aan een clean label oplossing voor het voorkomen van uitgroei van Listeria in gerookte vis. Op basis van predictive modelling hebben we een receptuur uitgewerkt die ...

Procesvalidatie salmonella op verwerkingslijn noten en zaden

Procesvalidatie salmonella op verwerkingslijn noten en zaden

Deze maand voeren we een procesvalidatie salmonella uit op een verwerkingslijn voor noten en zaden. Om deze test uit te voeren gebruiken we niet-pathogene surrogaatbacteriën die we speciaal voor ...

Challengetest Listeria op gerijpt rundvlees

Challengetest Listeria op gerijpt rundvlees

Afgelopen maand hebben we een schitterende testopzet gemaakt  voor het valideren van de houdbaarheid van gevacumeerd rundvlees. Aan de hand van predictive modelling wisten we precies het omslagpunt ...

Validatie microbiologische houdbaarheid natuurlijke flavourcomponenten

Validatie microbiologische houdbaarheid natuurlijke flavourcomponenten

Eén van onze opdrachtgevers had voor ons wel een heel bijzonder project: een flavourcomponent die qua houdbaarheidsmatrix eigenlijk nergens kon worden ingepast. Zuur, zout, pH, Aw-waarde; we ...

Predictive modelling ambient stable sauzen

Predictive modelling ambient stable sauzen

Predictive modelling van ambient stable sauzen is voor ons wekelijkse routine. We hebben in de afgelopen jaren een uniek track-record opgebouwd in dit marktsegment. Inmiddels werken meer dan 15 producenten ...

Verbetering houdbaarheid glutenvrije koek

Verbetering houdbaarheid glutenvrije koek

Deze maand werken we onder andere aan het verbeteren van de houdbaarheid van glutenvrije koekrepen. Het lastige van dit project is om goed snijbare koekrecepturen te ontwikkelen met een voldoende ...

Groeicurves Listeria monocytogenes - predicitive modelling

Groeicurves Listeria monocytogenes - predicitive modelling

In de afgelopen maand uitgebreide testen uitgevoerd om groeicurves van verschillende stammen Listeria monocytogenes vast te stellen. Data die we op deze manier verzamelen gaan we gebruiken in onze ...

Nieuw lab voor onderzoek Listeria in gebruik genomen

Nieuw lab voor onderzoek Listeria in gebruik genomen

Deze maand nemen we ons nieuwe lab voor het onderzoek naar Listeria in levensmiddelen in gebruik. We gaan dit lab niet alleen gebruiken voor challengetesten Listeria, maar we gaan ook ...

HPP pascalisatie ambient stable producten

HPP pascalisatie ambient stable producten

Deze maand werken we onder andere aan het pascaliseren van ambient stable producten. Meestal wordt het HPP proces gebruikt om de houdbaarheid van koelverse producten te verlengen. De tak van ...

Trouble shooting bij opstart industriële lijn voor sausbereiding

Trouble shooting bij opstart industriële lijn voor sausbereiding

Deze maand hebben we onder andere als trouble-shooter gewerkt bij het opstarten van een industriële lijn voor de productie van sauzen. We hebben eerst recepturen gescreend en geherformuleerd ...

Supervisieproject pindakaaslijn

Supervisieproject pindakaaslijn

Deze maand werken we onder andere aan een supervisie project, waarbij we het opstarten van een industriële pindakaaslijn begeleiden. Onze kennis van kristalvorming van vetten en oxidatieprocessen ...

smartfood R&D breidt uit

smartfood R&D breidt uit

We beginnen het jaar met een flinke verbouwing! Smartfood R&D groeit als kool. Om plek te bieden aan nieuwe mederwerkers breiden we deze maand onze kantoorruimten uit. Ook beginnen we ...

Onderbouwing voorkomen uitgroei psychrotrofe stammen Bacillus cereus in koelverse gepasteuriseerde soepen

Onderbouwing voorkomen uitgroei psychrotrofe stammen Bacillus cereus in koelverse gepasteuriseerde soepen

Over psychrotrofe stammen Bacillus cereus is nauwelijks literatuur te vinden, terwijl deze pathogene bacteriën wel degelijk een risico voor de voedselveiligheid in gepasteuriseerde, koelverse ...

Vegan vleesvervangers

Vegan vleesvervangers

Deze maand werken we onder andere aan een assortiment veganistische vleesvervangers op basis van granen en kruiden. Leuk innovatief project waarbij we de natuurlijke eigenschappen van de granen gebruiken ...

Supervisieproject nieuwe processing lijn voor chocoladeproducten

Supervisieproject nieuwe processing lijn voor chocoladeproducten

Deze maand ondersteunen we een producent van chocoladeproducten bij het in kaart brengen van kritische procesparameters voor het produceren van chocolade. Door onze manier van werken scheppen wij ...

Onderbouwing voorkomen uitgroei van Listeria monocytogenes in koelverse producten

Onderbouwing voorkomen uitgroei van Listeria monocytogenes in koelverse producten

Op basis van literatuur onderbouwen we op dit moment het voorkomen van uitgroei van Listeria monocytogenes in koelverse producten, waaronder salades. Ondanks dat deze producten niet voldoen aan de ...

Oorzaak achterhaald van ernstige smaakafwijking in suikerwerk

Oorzaak achterhaald van ernstige smaakafwijking in suikerwerk

Afgelopen week werd onze hulp ingeroepen door een productent van suikerwerk: een nieuw te introduceren product vertoonde ernstige smaakafwijkingen.  Op basis van proces en receptuur hebben ...

Procesvalidatie afdoding salmonella met surrogaat organismen (enterococcen)

Procesvalidatie afdoding salmonella met surrogaat organismen (enterococcen)

Deze maand werken we aan de validatie van een processing lijn voor noten. Omdat het ondenkbaar is een bestaand proces te valideren aan de hand van geactiveerde salmonella cellen, maken ...

Binnen 24 uur producent geholpen met aangepaste receptuur

Binnen 24 uur producent geholpen met aangepaste receptuur

Vandaag hebben wij een producent met een acuut houdbaarheidsprolbeem binnen 24 uur voorzien van een nieuwe receptuur. Op basis van predictive modeling  hebben we de oude receptuur doorgerekend ...

Trouble shooting: houdbaarheidsproblemen in raw food energy bars

Trouble shooting: houdbaarheidsproblemen in raw food energy bars

Afgelopen week hebben we een producent van raw food energy bars uit de problemen geholpen: de energy bars lieten na 6 weken schimmelvorming zien.  Op basis van een aantal metingen en ...

Validatie conserveermiddelvrije, gepasteuriseerde koelverse soepen

Validatie conserveermiddelvrije, gepasteuriseerde koelverse soepen

Op dit moment werken we onder andere aan de validatie van conserveermiddelvrije, gepasteuriseerde soepen. Voedselveiligheidsaspecten worden door ons geborgd, microbiologische en sensorische eigenschappen ...

Conserveermiddelvrije gepasteuriseerde sauzen wereldwijd op de markt

Conserveermiddelvrije gepasteuriseerde sauzen wereldwijd op de markt

Voor meerdere opdrachtgevers hebben we gewerkt aan conserveermiddelvije gepasteuriseerde sauzen, met een milde pH. Deze producten worden sinds geruime tijd wereldwijd op de markt gebracht in verschilende ...

Versneld houdbaarheidsonderzoek op basis van sensorische beoordeling

Versneld houdbaarheidsonderzoek op basis van sensorische beoordeling

Voor verschillende opdrachtgevers voeren we versneld en real time houdbaarheidsonderzoek uit op basis van sensorische beoordeling. Deze houdbaarheidsonderzoeken zijn bij uitstek geschikt voor producten ...

Slimme dressing verbetert houdbaarheid van verse roomkaas

Slimme dressing verbetert houdbaarheid van verse roomkaas

Voor een opdrachtgever hebben we een slimme oplossing uitgewerkt waarbij een dressing die geïnjecteerd wordt in verse roomkaas een bijdrage levert aan de microbiologische houdbaarheid van het ...

Voorkomen uitgroei Listeria in koelverse ready tot eat gekookte pasta

Voorkomen uitgroei Listeria in koelverse ready tot eat gekookte pasta

Uitgroei van Listeria is een bekend risico voor koelverse ready tot eat gekookte pasta. Voor dit type producten hebben we een oplossing uitgewerkt waarbij uitgroei van Listeria monocytogenes is uitgesloten, ...

HPP processing verbetering van houdbaarheid

HPP processing verbetering van houdbaarheid

Op dit moment valideren we het pascalisatieproces van een nieuw productconcept. Speciaal voor dit type producten hebben we een challengetest ontwikkeld om het HPP proces te valideren. Waarschijnlijk ...

Zoet broodbeleg op basis van kokos

Zoet broodbeleg op basis van kokos

Voor een start-up in de levensmiddelenindustrie werken we aan een zoet broodbeleg op basis van kokos. Met hulp van onze predictive modeling rekenmodellen maken we vooraf een betrouwbare inschatting ...

Productconcepten op de markt in Zuid-Amerika

Productconcepten op de markt in Zuid-Amerika

Deze week zijn de eerste monsters verscheept van een door smartfood R&D ontwikkeld productconcept, bestemd voor landen in Zuid-Amerika. Door smartfood R&D ontwikkelde producten zijn inmiddels ...

Predictive modelling conserveermiddelvrije gepasteuriseerde producten

Predictive modelling conserveermiddelvrije gepasteuriseerde producten

Deze week valideren we een nieuw productconcept bestemd voor de Europese markt. Vooraf hebben we de te verwachten microbiologische houdbaarheid berekend aan de hand van onze predictive modelling rekenmodellen. ...

Vleesvervangers - vegetarische maaltijden

Vleesvervangers - vegetarische maaltijden

Voor een van onze opdrachtgevers werken we aan een innovatief concept voor het maken van vegatarische maaltijdcomponenten die gebruikt kunnen worden als vervanger voor vlees. Dit concept wordt inmiddels ...

Low calorie sauzen en dressings

Low calorie sauzen en dressings

Deze maand werken we aan een prachtig assortiment low calorie sauzen en dressings. De producten zijn bijna niet te onderscheiden van reguliere producten. Voor de berekening van de houdbaarheid gebruiken ...

smartfood R&D introduceert een nieuwe serie challengetesten

smartfood R&D introduceert een nieuwe serie challengetesten

Deze maand introduceert smartfood R&D een aantal nieuwe challengetesten: Challengetest voor conserveermiddelvrije dranken Challengetest voor koelverse conserveermiddelvrije salades met ...

smartfood R&D breidt uit: nieuwe medewerkster aangenomen

smartfood R&D breidt uit: nieuwe medewerkster aangenomen

Met ingang van 1 februari 2016 verwelkomen we een nieuwe medewerkster; ze gaat assisteren bij het uitvoeren van diverse laboratoriumwerkzaamheden en het uitvoeren van houdbaarheidsonderzoeken.  ...

smartfood R&D investeert in uitbreiding bedrijfsruimte

smartfood R&D investeert in uitbreiding bedrijfsruimte

Smartfood R&D groeit als kool. Om deze groei te kunnen faciliteren investeren we in extra bedrijfsruimte. Vandaag worden extra koelingen en een nieuwe vriezer geïnstalleerd. Ook wordt vandaag ...

In 2015 werden per week gemiddeld 3 smartfood recepturen goedgekeurd voor implementatie en introductie

In 2015 werden per week gemiddeld 3 smartfood recepturen goedgekeurd voor implementatie en introductie

In 2015 werden per week gemiddeld 3 recepturen goedgekeurd voor implementatie en introductie. Al deze recepturen werden door ons vooraf doorgerekend op microbiologische stabiliteit. Waar nodig werden ...

smartfood R&D recepturen op de markt in meer dan 25 landen

smartfood R&D recepturen op de markt in meer dan 25 landen

Via onze opdrachtgevers zijn smartfood R&D recepturen op de markt in West-Europa, Scandinavië, de landen rond de Middellandse Zee, het Midden-Oosten, China en de VS. Als met al zijn smartfood ...

smartfood R&D werkt aan conserveermiddelvrije vruchtenvullingen

smartfood R&D werkt aan conserveermiddelvrije vruchtenvullingen

Op dit moment werken we aan conserveermiddelvrije vruchtenvullingen die gebruikt worden als toevoeging aan yoghurt. De vullingen zijn gebaseerd op het gebruik van regionale fruitsoorten. Bij dit project ...

smartfood R&D werkt aan koelverse, conserveermiddelvrije dressings

smartfood R&D werkt aan koelverse, conserveermiddelvrije dressings

Voor een opdrachtgever werken we aan conserveermiddelvrije, koelverse dressings. Uniek aan deze dressings is de versbeleving van deze dressings: ze smaken alsof ze door een consument vers gemaakt ...

Trouble shooting: opdrachtgever met acuut houdbaarheidsprobleem.

Trouble shooting: opdrachtgever met acuut houdbaarheidsprobleem.

Vorige week kregen we op vrijdagmiddag een telefoontje van een bedrijf; er waren acute houdbaarheidsproblemen. We hebben deze opdrachtgever dezelfde dag nog geholpen. Door de receptuur door te ...

smartfood R&D werkt aan een zoet broodbeleg

smartfood R&D werkt aan een zoet broodbeleg

Voor een nieuwe speler in de retailmarkt werkt smartfood R&D aan een zoet broodbeleg. De grote uitdaging is om een innovatief product te maken met een relatief eenvoudig proces. Belangrijk ...

smartfood R&D werkt aan conserveermiddelvrije dressings

smartfood R&D werkt aan conserveermiddelvrije dressings

Op dit moment werken we aan een assortiment conserveermiddelvrije dressings. De recepturen worden gevalideerd aan de hand van speciaal voor dit type producten ontwikkelde challengetesten. De producten ...

smartfood R&D werkt aan conserveermiddelvrije gepasteuriseerde sauzen

smartfood R&D werkt aan conserveermiddelvrije gepasteuriseerde sauzen

Voor een van onze opdrachtgevers werken we aan het conserveermiddelvrij maken van een assortiment gepasteuriseerde sauzen. Ondanks de aangepaste conservering worden deze producten beoordeeld als niet ...

smartfood R&D werkt aan low calorie producten

smartfood R&D werkt aan low calorie producten

Voor een opdrachtgever werken we aan een assortiment low calorie producten voor de internationale markt. De producten zijn vrij van vet en suiker, maar hebben een optimale smaakbeleving. ...

smartfood R&D werkt aan het oplossen van schimmelproblemen in bakkerijproducten

smartfood R&D werkt aan het oplossen van schimmelproblemen in bakkerijproducten

Voor een opdrachtgever werken we aan het oplossen van schimmelproblemen in een bakkerijproduct. Op basis van berekening hebben we de receptuur aangepast en bestand gemaakt tegen uitgroei van schimmels ...

smartfood R&D ondersteunt producenten van raw food producten; ouderwets vakmanschap

smartfood R&D ondersteunt producenten van raw food producten; ouderwets vakmanschap

Raw food producten worden gemaakt van grondstoffen die geen enkele bewerking hebben ondergaan. Voedselveiligheid, microbiële houdbaarheid en sensorische eigenschappen zijn belangrijke aandachtspunten ...

smartfood R&D werkt aan THT verlenging van conserveermiddelvrije salades; verse groenten, verse kruiden

smartfood R&D werkt aan THT verlenging van conserveermiddelvrije salades; verse groenten, verse kruiden

Voor een aantal opdrachtgevers werken we aan THT verlening van conserveermiddelvrije salades. Met hulp van onze slimme rekenmodellen ontwikkelen we recepturen met een mild smaakprofiel en een goede ...

smartfood R&D voorkomt schimmelvorming in conserveermiddelvrije koek

smartfood R&D voorkomt schimmelvorming in conserveermiddelvrije koek

Voor een producent van koekrepen ontwikkelden we een aangepaste receptuur met een aanmerkelijk betere bescherming tegen uitgroei van schimmels. Op basis van berekening maakten we een aantal alternatieve ...

smartfood R&D ontwikkelt conserveermiddelvrije, koelverse dressings; all-in-one challengetest

smartfood R&D ontwikkelt conserveermiddelvrije, koelverse dressings; all-in-one challengetest

Voor een aantal opdrachtgevers werken we aan koelverse, conserveermiddelvrije dressings met een houdbaarheid van 6 - 12 maanden na productie. Bij een deel van deze producten verwerken we verse tuinkruiden, ...

smartfood R&D werkt aan de verbetering van houdbaarheid van broodproducten; voorkomen schimmelvorming

smartfood R&D werkt aan de verbetering van houdbaarheid van broodproducten; voorkomen schimmelvorming

Voor een opdrachtgever in Zuid-Amerika ontwikkelen we een aantal recepturen voor typische broodproducten uit deze regio. De eindproducten worden in een ambient omgeving bewaard. De beoogde houdbaarheid ...

smartfood R&D werkt aan verbetering van de vries- en bakstabiliteit van ragoutvulling; kennis van hydrocolloïden

smartfood R&D werkt aan verbetering van de vries- en bakstabiliteit van ragoutvulling; kennis van hydrocolloïden

Voor een opdrachtgever werken we aan de verbetering van de vries- en bakstabiliteit van een ragoutvulling. Gebruik makend van onze kennis van hydrocolloïden (zetmelen, eiwitten, verdikkingsmiddelen) ...

smartfood R&D werkt aan conserveermiddelvrije, gepasteuriseerde sauzen; home made perception

smartfood R&D werkt aan conserveermiddelvrije, gepasteuriseerde sauzen; home made perception

Op dit moment werken we aan conserveermiddelvrije, gepasteuriseerde sauzen. Vooraf berekenen we de te verwachten houdbaarheid aan de hand van speciaal voor dit doel ontwikkelde rekenmodellen. De uiteindelijke ...

Vruchtenvullingen zonder toegevoegde suikers alternatieven voor pectines

Vruchtenvullingen zonder toegevoegde suikers alternatieven voor pectines

Voor een aantal opdrachtgevers werken we aan clean label vruchtenvullingen waaraan geen extra suiker wordt toegevoegd. Door optimaal gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen van de vruchten ...

smartfood R&D werkt aan THT verlenging van conserveermiddelvrije salades; mild smaakprofiel

smartfood R&D werkt aan THT verlenging van conserveermiddelvrije salades; mild smaakprofiel

Op dit moment werken we aan THT-verlenging van conserveermiddelvrije, koelverse salades.  Met hulp van onze rekenmodellen ontwikkelen we sauzen met een mild smaakprofiel (niet te zuur; niet ...

smartfood R&D voert THT onderzoek uit op verse frites; sensorische beoordeling

smartfood R&D voert THT onderzoek uit op verse frites; sensorische beoordeling

Voor een opdrachtgever voeren we een THT bepaling uit op koelverse, verse frites. Belangrijk onderdeel van dit THT onderzoek is een sensorische beoordeling van het eindproduct gebakken frites. Op ...

smartfood R&D ontwikkelt conserveermiddelvrije dressings voor de Franse retail

smartfood R&D ontwikkelt conserveermiddelvrije dressings voor de Franse retail

Op dit moment werken we aan conserveermiddelvrije dressings voor de Franse retail. Voor dit project hebben we een smaakprofiel ontwikkeld dat specifiek is voor de Franse retail. Bij dit project ...

smartfood R&D werkt aan de oplossing van kristallisatieproblemen in chocolade; rekenmodel kristalvorming

smartfood R&D werkt aan de oplossing van kristallisatieproblemen in chocolade; rekenmodel kristalvorming

Op dit moment ondersteunen we een opdrachtgever bij het oplossen van kristallisatieproblemen bij een nieuw chocoladeproduct. Door de afwijkende samenstelling van dit product ontstaat bij de gebruikelijke ...

smartfood R&D werkt aan conserveermiddelvrije dressings voor de Duitse markt

smartfood R&D werkt aan conserveermiddelvrije dressings voor de Duitse markt

Op dit moment werkt Smarfood R&D aan conserveermiddelvrije dressings voor de Duitse markt. Voor deze producten hebben we een smaakprofiel ontwikkeld specifiek voor dit marktsegment. Met hulp van ...

smartfood R&D helpt fruittelers met opwaarderen van restfruit tot hoogwaardige, innovatieve producten

smartfood R&D helpt fruittelers met opwaarderen van restfruit tot hoogwaardige, innovatieve producten

Voor een samenwerkingsverband van fruittelers werken we aan hoogwaardige eindproducten die worden gemaakt van restfruit. Transparantie in de keten, gegarandeerde regionale herkomst, het ontwikkelen ...

smartfood R&D  ontwikkelt een challengetest voor het testen van conserveermiddelvrije, gepasteuriseerde producten.

smartfood R&D ontwikkelt een challengetest voor het testen van conserveermiddelvrije, gepasteuriseerde producten.

Op dit monent werken we aan een challengetest voor gepasteuriseerde producten. Voor deze test selecteren wij een aantal relevante bacteriën die kunnen uitgroeien in gepasteuriseerde producten ...

smartfood R&D werkt aan een innovatief limonadeconcentraat

smartfood R&D werkt aan een innovatief limonadeconcentraat

Voor een nieuw te ontwikkelen concept werken we aan een innovatief limonadeconcentraat op basis van vers fruit. Door toepassing van een aantal slimme technieken hoeft er aan dit conserveermiddelvrije ...

smartfood R&D werkt aan oplossing van een kristallisatieprobleem in snoepgoed

smartfood R&D werkt aan oplossing van een kristallisatieprobleem in snoepgoed

Eén van onze opdrachtgevers had te maken met kristallisatieproblemen in snoepgoed. Op basis van berekening maakten we een aantal alternatieve recepturen om dit probleem op te lossen. Vervolgens ...

smartfood R&D ontwikkelt een zoet broodbeleg; voorkomen kristalvorming

smartfood R&D ontwikkelt een zoet broodbeleg; voorkomen kristalvorming

Smartfood R&D werkt aan een zoet broodbeleg. Smeerbaarheid, het voorkomen van nakristallisatie en microbiologische houdbaarheid zijn belangrijke condities voor succesvolle implementatie van dit ...

smartfood R&D voert THT bepaling uit op verschillende convenience producten

smartfood R&D voert THT bepaling uit op verschillende convenience producten

Voor een aantal opdrachtgevers voeren we THT onderzoek uit om de uiteindelijke houdbaarheid van deze producten vast te stellen. Voorafgaand aan het THT onderzoek worden de recepturen eerst doorgerekend ...

Smartfood R&D ondersteunt producenten van raw food producten met THT onderzoek en risico-inventarisatie

Smartfood R&D ondersteunt producenten van raw food producten met THT onderzoek en risico-inventarisatie

Grondstoffen voor raw foods en superfoods worden vaak niet behandeld voordat ze verwerkt worden tot eindproducten. Dit betekent dat er bepaalde, specifieke voedselveiligheidsrisico's kleven aan ...

Smartfood R&D ontwikkelt gepasteuriseerde sauzen met een milde pH

Smartfood R&D ontwikkelt gepasteuriseerde sauzen met een milde pH

Op dit moment werken we aan recepturen voor gepasteuriseerde sauzen met een milde pH. Met hulp van onze rekenmodellen en onze ervaring met het opschalen en valideren van dit type ...

Smartfood R&D werkt aan een all-in-one challengetest voor conserveermiddelvrije producten

Smartfood R&D werkt aan een all-in-one challengetest voor conserveermiddelvrije producten

Voor het valideren van conserveermiddelvrije recepturen werken we op dit moment aan een all-in-one challengetest voor conserveermiddelvrije producten. Voor deze test selecteren we een combinatie van ...