Onderzoek naar verband tussen houdbaarheid van een product en de verpakking leidt tot interessante inzichten

28 april 2022

Verse producten worden vaak onder beschermende atmosfeer, vacuüm of MAP (Modified Atmosphere Packaging) verpakt. Denk bijvoorbeeld aan vlees, vis, kant-en-klare maaltijden en voorgesneden groenten en fruit, zoals bijvoorbeeld een roerbakmix of verse mango stukjes.

Bij deze verse producten worden vaak in verschillende samenstellingen gasmensgels toegevoegd aan de verpakking. De samenstelling van deze gasmengsels in de verpakking heeft effect op de fysisch-chemische, enzymatische en microbiologische reacties in het product en daarmee ook op de houdbaarheid van het product.

Smartfood R&D beschikt over een pilot plant verpakkingen waarin producten MAP verpakt kunnen worden. Hierdoor zijn we in staat om verschillende MAP condities in de eindproducten van onze opdrachtgevers perfect op lab schaal na te bootsen. In onze challenge testen pathogenen kunnen we hierdoor bijvoorbeeld meten welk effect het verbreken van de MAP condities heeft op de groeipotentie van pathogene micro-organismen.
 

Onderzoek naar verband tussen houdbaarheid van een product en de verpakking leidt tot interessante inzichten

 Kerkstraat 3a | 6671 AN Zetten

 info@smart-food.nl

 0488-422346

LinkedIn