Predictive modelling Listeria monocytogenes

Voor onze rapportages onderbouwing groeipotentie Listeria monocytogenes conform NVWA infoblad 85 maken we gebruik van de door de NVWA erkende modellen voor predictive modelling. De fysisch-chemische bepalingen die we gebruiken bij deze predictive modelling worden uitgevoerd op basis van risico; we bepalen vooraf specifieke risico’s die gerelateerd zijn aan een product, een proces, een verpakking en/of een specifiek beoogd gebruik.

Kijk voor onze uitgebreide visie op de integrale aanpak van Listeria monocytogenes risico management op www.listeria.eu

 

Listeria monocytogenes houdbaarheidsstudie levensmiddelen

Predictive modelling Salmonella 

Voor het valideren van processen en het onderbouwen van microbiologische productveiligheidsrisico’s gebruiken we predictive modelling salmonella en andere pathogenen. Met hulp van deze modellen kunnen we bijvoorbeeld de effectiviteit van pasteurisatieprocessen en andere verhittingsprocessen bepalen. Ter validatie van de uitgevoerde berekeningen voeren we challenge testen uit met verschillende stammen pathogenen of surrogaten voor deze pathogenen.

Integrale aanpak

Goede predictive modelling kan pas worden uitgevoerd als er een gedegen inventarisatie is gemaakt van product, proces, receptuur en specifieke risico’s. Wij verwerken de predictive modelling resultaten in rapportages conform NVWA infoblad 85, waarbij we ook meteen normen opnemen voor alle relevante procesparameters. Als dat nodig is, geven we ook receptuuradviezen en begeleiden we testproducties en opschalingstesten.

 

Wilt u de mogelijkheden bespreken over de toepassing van predictive modelling ter validatie van uw product of productieproces? Klik dan op onderstaande button en stel direct uw houdbaarheidsvraag.